2013. március 19., kedd

Társadalmi egyeztetések

2013-ban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség egyik legfontosabb feladata, hogy a 2007-2013 közötti időszakban rendelkezésre álló európai uniós fejlesztési forrásokat minél nagyobb hányadban lekössük. A következő hónapokban várhatóan sok új kiírás jelenik meg. Hogy ezekre könnyebben felkészülhessünk amikor majd rövid rendelkezési idő alatt be kell adni a pályázatot, feltesszük ide a társadalmi egyeztetésre meghirdetett pályázatok közül azokat, melyek fontosak lehetnek a munkánk során.
Mindezt nem kimondottan a véleményezés miatt, hanem inkább azért, mert a kiírások tervezett útmutatói már ebben a szakaszban megismerhetőek. Mindegyiket vártuk már nagyon!

1.
TÁMOP-3.3.14.A(B)-12/1 - Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok
HH-s és HHH-s tanulókat nevelő iskolák együttműködése. Fontos, hogy "különböző helyzetű iskolák" alakítsanak ki egymással intenzív kapcsolatot (tanulók és pedagógusok egyaránt). Legfőbb cél, hogy a pályázók a sajátjuktól eltérő életminőségű/helyzetű társakkal kerüljenek együttműködő kapcsolatba. Úgy fordítanám le, hogy a sok HH-s tanulóval rendelkező iskolák, a kevés HH-s tanulóval rendelkező iskolákkal kell együttműködjenek.
Május 6-től kezdődően folyamatosan lehet majd beadni (előre láthatólag).

2.
TÁMOP-5.3.11-13 - Elnéptelenedő települések romló társadalmi-gazdasági folyamatainak megfordítása
Célja, a negatív gazdasági és társadalmi folyamatok kezdeti tüneteit mutató települések romló folyamatainak visszafordítása, az életminőség javítása a helyi társadalomban rejlő potenciálra építő önkéntes akciók sorozatának megvalósításával.
Kísérleti programról van szó, csak néhány pályázatot támogat a közreműködő szervezet. És LHH-k nem pályázhatnak!
Várható beadási határidő április 30.

3.
TIOP-3.2.3-A-12/1 - Lakhatási beruházások támogatása
Az első körös nyertes komplex telepes pályázattal rendelkezők adhatnak be pályázatot. Csak a nyertes önkormányzat pályázhat, konzorciumok nem. A 22 első körös projekt közül 6-8 helyen szeretne projektet a kiíró.
Beadni a felhívás megjelenésétől számított 60. napig lehet.

Jó munkát,
Réka és Leó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése