2014. november 17., hétfő

SozialMarie 2015

A SozialMarie 2015-ben is díjazza a szociális innovációt. Célja, hogy közkinccsé tegyen innovatív szociális ötleteket és megvalósult projekteket, és elősegítse az újító kezdeményezések közötti kapcsolatok építését. A kitüntetett projektek az új ötletek átvételére vagy folytatására inspirálhatnak másokat.
A SozialMarie díjra esélyes legfeljebb 35 jelölt listáját 2015 február elején hozzák nyilvánosságra a www.sozialmarie.org oldalon. A 15 tényleges díjazott nevét szokás szerint csak a május 1-i díjátadón hirdetik ki.

Jelentkezési feltételek, határidő, zsűrizés
A pályázatra jelentkezni 2014. november 10-től lehetséges, a beadási határidő
2015. január 27-e.

A pályázaton indulhatnak
mindazok a projektgazdák, akik jövőbe mutatóan foglalkoznak aktuális szociális problémákkal, projektjük kiállta már a gyakorlat próbáját, és van jövője is. Olyan projekttel érdemes tehát pályázni, amely apályázat benyújtásakor már értékelhető mértékben megvalósult, és a későbbiekben folytatódni fog.
Pályázni lehet:
  • magánszférából,
  • a civil szektorból (civil társadalmi kezdeményezések, NGO-k, nonprofit szervezetek, egyesületek) és
  • a közigazgatásból
származó projektekkel.
Jelentkezni Ausztria, Magyarország és Csehország területén működő projektekkel lehet. A Szlovákiában, Lengyelországban, Horvátországban, Szlovéniában és Németországban megvalósult projektek közül csak a Bécstől 300 kilométer sugarú körön belül működőek pályázhatnak.
A pályázatok díjazásaAz innovációs erejükkel kiemelkedő projektek évente kapnak esélyt a 15 díj egyikének elnyerésére. Az első díj 15.000 euro, a második 10.000 euro, a harmadik 5.000 euro értékű, a további 12 díj egyenként 1000 eurót ér.
Jelentkezés módja 

A pályázati adatlapot a SozialMarie honlapján, online lehet kitölteni. A magyar pályázók magyarul, a cseh pályázók csehül adják be a pályázatot, mellékelve a pályázat német vagy angol nyelvű fordítását is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése