2013. július 19., péntek

MOL tehetségtámogató program


Művészet-tudomány kategória 2013


Beadási határidő: 2013. szeptember 30.

Döntés: 2013. november

Támogatás keretösszege: 16.000.000 forint.

Támogatási időszak: 2013. szeptember 1. – 2014 augusztus 31.


A MOL Új Európa Alapítványa pályázatot hirdet 10-18 éves magyarországi általános és középiskolás diákok, diákcsoportok, ifjúsági csoportok részére, amelyek országos vagy nemzetközi versenyeken, kiállításokon kiemelkedő teljesítményt értek el eddig,és szakmai fejlődésükhöz további támogatásra van szükség.

Pályázni az alábbi célokra lehet:
  • A. Eszközvásárlásra, amely az országos és nemzetközi versenyekre való felkészülést, a szakmai fejlődést segíti (művészeti eszközök, kellékek,tudományos eszközök stb.)
  • B. Útiköltség-térítéshez, amely segíti a pályázók eljutását a hazai és nemzetközi versenyekre, kiállításokra, valamint az azokra felkészítőszakkörökre, táborokra (útiköltség, szállás, étkezés, nevezési díj,részvételi díj stb.)
Pályázni a pályázati űrlapon keresztül lehet. A pályázati adatlaphoz kötelező mellékletként csatolni kell az alábbiakat (hiányuk esetén formai hibásnak minősül a pályázat):
  • 1. sz. melléklet: érvényes árajánlatok a beszerezni kívánt eszközökről (A kategória) vagy a tervezett versenyek, mesterkurzusok, fellépések, kiállítások ütemezése költségvetéssel (B kategória)
  • 2. sz. melléklet: a felkészítő tanár támogató nyilatkozata
  • 3. sz. melléklet a pályázó elmúlt 2 tanévben (2011-12 és 2012-13) elért
    eredményeinek táblázata és dokumentációja (oklevelek másolataival vagy hivatalos internetes eredménylistákkal alátámasztva),
A média-megjelenések előnyt jelentenek.

Pályázók köre:
  • egyéni (vagy páros) pályázatot nyújthatnak be, akik rendelkeznek magyar állampolgársággal, állandó magyarországi lakhellyel és magyarországi közoktatási intézményben folytatják tanulmányaikat
  • 10. életévüket legalább ebben az évben betöltik vagy 18. életévüket legfeljebb 2013-ban töltik be, ill. 18. életévüket már betöltötték, de még középiskolás tanulók lesznek a 2013-2014-as tanévben
  • csoportos pályázatot nyújthatnak be iskolai csapatok, csoportok (pl. színjátszó-kör, kórus, tudományos vetélkedősorozaton induló csapat, állandó szakköri csoport stb.).
A nyertesekkel az Új Európa Alapítvány támogatási szerződést köt. A támogatást részleges vagy teljes előfinanszírozás formájában nyújtja az alapítvány, amelynek felhasználásáról a pályázó nevére szóló számlamásolatokkal alátámasztott elszámolást kell a pályázónak benyújtani a program megvalósulását követő 30 napon belül.

Egy pályázó csak egy kategóriában (A vagy B) nyújthat be pályázatot!

A pályázatot mellékleteivel együtt egy példányban kell postára adni az alábbi címre:
Új Európa Alapítvány, 1431 Budapest, Pf. 180.
Borítékra: MOL Tehetségtámogató program 2013 Művészet-tudomány.

A pályázatok formai értékelését követően erre elektronikus levélben kap felszólítást a pályázó, aminek a megadott határidőig eleget tehet. Ha a megadott határidőig nem érkezik be a hiánypótlás, a pályázat további értékelésre nem kerül.

Letölthető dokumentumok
Tanári nyilatkozat: www.mol.hu/repository/844426.doc
Média megjelenések: www.mol.hu/repository/844430.doc
Gyakran ismételt kérdések: www.mol.hu/repository/844432.pdf



További információ kérhető: info@ujeuropaalapitvany.hu

Infovonal: (0640) 180 280 (munkaidőben)

Bővebben: http://www.mol.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése