2013. július 5., péntek

Roma Policy Research Fellowship



Roma kutatási ösztöndíj

Határidő: 2013. augusztus 11.
Projektidőszak: 2013. decembertől


Célja: A Roma Initiatives Office a Think Tank Fund-al közös szervezésben támogat fiatal roma diplomásokat. Társadalomtudományi vagy bölcsész szakon szerzett egyetemi, vagy doktori végzettség feltétel. Célja, hogy tapasztalt kutatók irányításával a pályázókban újabb készségek fejlődjenek ki. A fiatal roma kutatók lehetőséget kapnak egy 6-12 hónapig terjedő kutatásba bekerülni, melyet hazájukban egy tapasztalt szakértői csoport vezetésével végezhetnek.

A program háttere: Az OSF támogatja a fiatal roma diplomásokat és a szakembereket, hogy példát mutassanak a polgári és a politikai szférában. A program célja a fiatal roma kutatók készségeinek és ismereteinek szélesítése, ennek révén pozitív hatás gyakorlása a társadalmi és politikai folyamatokra.

Feltételek:

·         Roma származás
·         3 évnél nem régebbi MA vagy PhD diploma az alábbi területek valamelyikéről: közgazdaságtan, nemzetközi kapcsolatok, európai integrációs tanulmányok, jogi tanulmányok, politológia, közigazgatás, szociális munka vagy szociológia.
·         Érdeklődés a társadalomtudományi kutatások iránt (akár kutatási tapasztalatok nélkül).
·         Legyen állandó lakosa vagy állampolgára az alábbi országok egyikének: Albánia, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Cseh Köztársaság, Magyarország, Koszovó, Macedónia, Montenegró, Románia, Szerbia vagy Szlovákia.
·         A folyékonyan írásbeli és szóbeli angol tudás ill. szakértelem anyanyelven.


A nyertes pályázók a program során 6 hónapos teljes munkaidős státuszba kerülnek. A munka során kidolgoznak egy önálló kutatási struktúrát egy választott területen. Ha ez elfogadásra kerül, újabb 6 hónap alatt el lehet végezni a kutatást.

Elvárás, hogy a pályázó részt vegyen a fogadó szervezet által szervezett eseményeken (min 2.)

Az alábbi dokumentumokat angol nyelven kell benyújtani emailben:

·         Motivációs / kísérő levél
·         Jelentkezési lap
·         Önéletrajz


A kiírás angol nyelven olvasható és a dokumentumok letölthetők:


1 megjegyzés: