2013. december 9., hétfő

ROMASTER – Esélyprogram a Jövő Roma Vezetőiért-Roma származású középiskolai hallgatók továbbtanulását támogató tehetséggondozó, vállalati mentoring és ösztöníj programban való részvételre roma diákok és iskoláik számára

A HBLF-ROMASTER Alapítvány a 2013/2014-es tanév II. félévétől kezdődően ismét pályázatot hirdet hátrányos helyzetű, magukat cigánynak valló középiskolai tanulók részére iskolájuk bevonásával. 

Benyújtási határidő:2014. február 7.

Pályázat célja:
A ROMASTER program célja, hogy elősegítse a roma értelmiségi réteg fejlődését, támogassa olyan diákok továbbtanulását, életkörülményeinek javítását, akik erősen rászorultak és tanulmányi teljesítményük alapján jó eséllyel fognak továbbtanulni. 

Pályázók köre:
  • A programba kizárólag olyan diákok jelentkezését várják, akik jelenleg érettségit adó középiskolában tanulnak és a középiskola befejezése után nappali tagozaton gazdasági, műszaki vagy egészségügyi szakokon terveznek továbbtanulni és diplomát szerezni.
  • Azon középiskolás diákok jelentkezhetnek, akik a 2014/2015-ös tanévben vagy azt követően fognak leérettségizni és fejezik be középiskolai tanulmányaikat. (Azon diákok, akik 2014-ben érettségiznek és fejezik be középiskolai tanulmányaikat nem jogosultak pályázni!) 
  • Előnyt élveznek azoknak a diákoknak a jelentkezései, akik közgazdasági, pénzügy- és számvitel, informatika, villamosmérnök, gépészmérnök, vegyészmérnök, biomérnök, vagy más mérnöki szakon szeretnének továbbtanulni a felsőoktatásban. Ezen orientációk a legkeresettebbek a támogató vállalatok részéről. 
  • Jó tanulmányi eredmények: 3,5 vagy a feletti tanulmányi átlag

Támogatás részletei:
A tanulmányi támogatás mértéke a 2013/2014-es tanében havonta 24.000 Ft (évi 12 alkalommal, a tanulmányok teljes időtartamára, azaz előreláthatóan 5-7 évre). 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése