2013. november 6., szerda

Nemzeti Együttműködési Alap pályázatai II.

A NEA pályázatok könnyen és egyszerűen elérhető forrást biztosítanak a kicsi civil szervezeteknek. Ahol van élő együttműködésetek egyesületekkel, alapítványokkal, oda érdemes elvinni a hírt. A GYEP projektekből kimaradt és fontos szolgáltatásokat, programokat ebből a forrásból helyben is meg lehet próbálni.

Néhány fontos szempont a pályázatokhoz:
  • Mindenképpen érdemes megpróbálni, a tavalyi évben több mint 6000 civil szervezet jutott így támogatáshoz
  • A pályázatok sikerességét nagyban segíti, ha nem adott eszközökre, összegre nyújtják be, hanem valamilyen tevékenységhez, programhoz igénylik a támogatást. (Miklós példája: Ne mesekönyvekre kérjenek pénzt, hanem fejlesztő közösségi mesefoglalkozásra, amihez pl. könyvekre, szakemberre stb. van szükség).
  • A pályázatok elkészítése nem igényel speciális tudást, az EPER rendszerben való eligazodás viszonylag egyszerű, magát a költségvetést is könnyen el lehet készíteni.
  • A megpályázott összegek mögötti alapos és jó szakmai indoklás szintén fontos. Itt nem érvényes az az elv, hogy kötelező a maximum összegre pályázni.
A pályázatokkal kapcsolatban mindenhol tartottak vagy tartani fognak tájékoztató napot. Ami most aktuálisan elérhető a kistérségeinkben:
  • Miskolc  2013. november 15. péntek 13 óra Meghívó
A pályázatok elkészítésében minden megyében van elérhető civil információs pont, ahol információt és segítséget kérhetnek a szervezetek. Ezek listáját ide kattintva érhetitek el. 

Tovább a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatai III. bejegyzésre >>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése