2013. november 18., hétfő

Pályázati hírlevél 47. hétPályázat civil szervezetek működésének és szakmai programjának támogatására 
A Nemzeti Együttműködési Alap pályázatot hirdet civil szervezetek működésének és szakmai programjának támogatására. A NEA pályázatok könnyen és egyszerűen elérhető forrást biztosítanak a kicsi civil szervezeteknek. A támogatáshoz évente átlagosan 6000 civil szervezet jut hozzá, és az idei évben előnyben részesítik az eddig nem pályázó szervezeteket!
A pályázatok elkészítésében minden civil szervezetnek van lehetősége a működési területén lévő Civil Információs ponttól segítséget kérnie, érdemes megpróbálni!

Pályázat a vidéki lakosság és gazdaság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésének támogatására
Támogatás igényelhető a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére. A Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatot hirdet a vidéki lakosság és gazdaság számára biztosított alapszolgáltatások fejlesztésére. A támogatható tevékenységek köre célterületenként különböző: a falu- és tanyagondnoki, valamint egyéb szociális, bűnmegelőzési és közösségi szolgáltatásokhoz kapcsolódóan új gépjárműbeszerzés, a többfunkciós szolgáltató központ és az állatmenhelyek támogatása kapcsán épület külső és belső felújítása, korszerűsítése, bővítése, kisléptékű infrastruktúra fejlesztése, illetve az ezen szolgáltatásokhoz kapcsolódó eszközök beszerzése támogatható.

SozialMarie 2014
A SozialMarie díj megvalósult szociálisan innovatív kezdeményezéseknek szól. A bécsi Unruhe Privatstiftung (Unruhe Magánalapítvány) 2005 óta hirdeti meg olyan projektek számára, amelyek innovációs erejét és kreativitását a gyakorlat is visszaigazolta. A SozialMarie felhívására olyan projekttel érdemes jelentkezni, amely a beadás idejére már értékelhető mértékben megvalósult, ám még nem zárult le. A díjazás célja, hogy közkinccsé tegyen innovatív szociális ötleteket és megvalósult projekteket, és elősegítse az újító kezdeményezések közötti kapcsolatok építését. A kitüntetett projektek az új ötletek átvételére vagy folytatására inspirálhatnak másokat. A kiírás összdíjazása 42.000 euró. 

Nemzetközi pályázat munkahelyteremtésre irányuló ötletek versenyeztetésére
Az Európai Bizottság 2014-ben is megrendezi szociális innovációs versenyét, amelyre most pályázatot hirdetett "The Job Challenge" címmel. Azokat a szociális innovációs ötleteket keresik, melyek ténylegesen hozzájárulnak a munkanélküliek visszavezetésére a munkaerő piacra vagy új/alternatív típusú munkavégzési formákat tartalmaznak.Magánszemélyek, vállalkozások, civil szervezetek, informális csoportok jelentkezését várják az EU területéről. A pályázat összdíjazása 20.000 euró. 


Tanulmányi ösztöndíjprogramok hátrányos helyzetű diákoknak
A hátrányos helyzetű diákok számára jelenleg is több ösztöndíjprogram érhető el:
Arany János Tanulói Program: A program a hátrányos helyzetű diákok közép- és szakközépiskolai tanulmányait, kollégiumi ellátását támogatja. A jelentkezők háromféle ösztöndíjból választhatnak.
- A Snétberger Zenei Tehetség Központ tanulmányi ösztöndíjprogramot hirdet hátrányos helyzetű, zeneileg tehetséges, roma fiatalok számára.12-18 év közötti, zeneileg tehetséges, de hátrányos helyzetű, társadalmi kirekesztettségben és szegénységben élő, elsősorban roma gyerekek, akik zenei képességeikre építve képzelik el a jövőjüket. A zenei ösztöndíjprogramról bővebben itt olvashatsz >>>
- A Péntek Lajos Csökkentlátó Gyermekek Alapítványa pályázatot hirdet látássérült diákok számára a tanulmányaik végzésével összefüggő eszközök és segédeszközök beszerzésének, egyéb az iskolai tanulmányokhoz kapcsolódó kiadások támogatása. A látássérült tanulók támogatásáról bővebben itt olvashatsz >>>
Nemzetközi tanulmányi ösztöndíj: Az UWC Magyarországi Egyesülete a dán Velux alapítvány támogatásával két ösztöndíjat hirdet meg nemzetközi érettségit adó külföldi iskolákba állami gondozott, leghátrányosabb helyzetű (LHH) kistérségben lakó illetve roma/cigány származású diákok számára, kétéves időtartamra. Az ösztöndíj a diákok teljes költségét fedezi a kétéves időszakra. 


Ingyenes kirándulási lehetőség hátrányos helyzetű közösségeknek
Az Őszinte Mosoly Közhasznú Alapítvány ingyenes kirándulási lehetőséget biztosítana Bugaszegre hátrányos helyzetű csoportoknak. A pályázat keretében az utazási költségek támogatásán túl a teljes napra ellátást és programokat kínál az alapítvány. 
Az ingyenes kirándulási lehetőségről bővebben itt olvashatsz >>>


Rajzpályázatok gyermekeknek
Az óvodás és iskolás gyermekek számára érdekes rajzpályázatokat gyűjtöttünk össze. 
A gyermekrajz pályázatokról bővebben itt olvashatsz >>>
További futó pályázati kiírások:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése