2014. május 27., kedd

Pályázati Hírlevél 22. hét



„Zöld Óvoda” pályázat

A Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Mezőgazdasági Múzeum pályázatot hirdet óvodák számára „Zöld Óvoda” és „Örökös Zöld Óvoda" cím elnyerésére. Tovább a pályázatra




Segítő diákok 2014 (OFI)
A pályázat keretében olyan eseményekről készült dokumentumokat, alkotásokat gyűjtenek össze és tesznek közzé, amelyek az iskolák épületein belül és azokon kívül is a közösségi szolgálat keretei között megvalósított tevékenységeket mutatják be. A pályázaton diákok, pedagógusok és fenntartók is indulhatnak. 
Tovább a pályázatra

Széchenyi 2020Tájékoztatás az Új Széchenyi Terv arculati elemeinek használatáról
Az Új Széchenyi Terv kötelező arculati elemeinek használatára vonatkozóan 2014. május 20-tól új szabályok léptek életbe. Tovább a tájékoztatóra



Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása 
A kiírás kifejezetten olyan iskolák kapcsolatfelvételét, programkínálatának bővítését támogatja, ahol hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat nevelnek, oktatnak. 
A pályázat – a gyermekek kompetenciáinak fejlesztésén túl – olyan intézményközi kapcsolatok kialakítását ösztönzi, amelyek keretében lehetőség nyílik az oktatás, nevelés különböző területein, így a hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű tanulók oktatásával, nevelésével kapcsolatosan szerzett tapasztalatok és jó gyakorlatok megosztására.
Ezen túlmenően a pályázat segítségével a hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű tanulóknak lehetőségük nyílik nyelvtudásuk fejlesztésére, az idegen környezetben való eligazodás kipróbálására, az idegen környezetben való helytállás erősítésére, és a választott partnerország kultúrájának közvetlen megismerésére. 
TÁMOP - 3.3.14.B-14/1 pályázati kiírás keretében a pályázó iskolák 10-17 millió forintos támogatásra pályázhatnak hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítására. 
Tovább a pályázatra

Hankook Tire Abroncsadományozás 2014
Hankook - driving emotionIsmét lehetőség van kifejezetten kisebb civil szervezetek számára új gumiabroncsokra pályázni. 
Tovább a pályázatra



Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pályázati kiírásai

Az Integrációs Pedagógiai Rendszer 2014. évi támogatása 
Változás !!! Határidő: 2014. június 6.
A pályázat célja  óvodai fejlesztő programok, valamint képesség kibontakoztató, integrációs felkészítések megvalósításának támogatása. 38.000 Ft/gyermek támogatás igénylehető.
Tovább a pályázatra

Civil szervezetek infrastruktúra támogatása 
A pályázat keretében civil szervezetek jelezhetik igényüket befogadó szervezetek időlegesen rendelkezésre álló szabad infrastrukturális erőforrásainak igénybevételére.
Tovább a pályázatra


Norvég Civil Támogatási Alap pályázatai

Mozgasd be a világod! Civil műhelynap  Debrecenben
A műhelynap civil szervezetek, alulról jövő kezdeményezések képviselői számára ugyanúgy nyitott, mint bárkinek, aki aktív állampolgárként részt kíván venni a világunk alakításában. A műhelymunka során kistelepülési és városi közösségekben, fiatalok és idősek által egyaránt hasznosítható, akár fillérekből is elindítható kezdeményezéseket, újszerű módszereket kerülnek felvetésre és közös kidolgozásra. 
Tovább a meghívóra

Akciópályázat
Civil szervezetek pályázhatnak 1000-5000 euró támogatásra rövid kampányok, egyszeri akciók megvalósítására.
Tovább a pályázatra


Tanulmányi ösztöndíjprogramok 

MACIKA ÖsztöndíjakAz Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot hirdet a 2014/2015. tanévben az Útravaló - MACIKA Ösztöndíjprogram  Út a középiskolába és Út az érettségihez esélyteremtő alprogramjaiban való részvételre. Tovább a pályázatra

Roma származású középiskolás fiatalok segítése rendőri pályára
Az Országos Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet a felsőoktatási intézmények nappali tagozatán, jogi, igazgatási, gazdaságtudományi, műszaki vagy informatikai képzési területen tanuló cigány származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pálya választásának ösztönzésére a 2013/2014. tanévre. Tovább a pályázatra

Arany János Kollégiumi-Szakiskolai Program
A program a hátrányos helyzetű diákok közép- és szakközépiskolai tanulmányait, kollégiumi ellátását támogatja. 

Snétberger Zenei Tehetség Központ
Tanulmányi ösztöndíjprogramot hirdet hátrányos helyzetű, zeneileg tehetséges, roma fiatalok számára.   12-18 év közötti, zeneileg tehetséges, de hátrányos helyzetű, társadalmi kirekesztettségben és szegénységben élő, elsősorban roma gyerekek, akik zenei képességeikre építve képzelik el a jövőjüket. 
Tovább a pályázatra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése