2014. január 27., hétfő

Pályázati Hírlevél 5. hét
Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben
Az Új Széchenyi Terv keretében pályázhatnak szociális-, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézmények/fenntartóik, továbbá  óvodák, bölcsődék  fenntartói  12 hónapos támogatott foglakoztatásra 3 hónapos tovább foglalkoztatási kötelezettséggel. Elsődleges célcsoportként a TKKI kiemelt projektjében kiképzett okj-s szakmával rendelkező roma nőket vagy (ha a TKKI a pályázónak nem tud közvetíteni senkit) másodlagos célcsoportként pedig 18-55 éves roma személyek foglalkoztatását lehet vállalni. A projektenként igényelhető támogatás összege min. 2 max. 20 millió Ft.
A roma emberek támogatott foglalkoztatását célzó pályázatról bővebben itt olvashatsz>>>

Családbarát közgondolkodás népszerűsítése és a nők és férfiak közötti harmonikusabb együttműködés elősegítése
Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet pályázatot hirdet családbarát közgondolkodás népszerűsítését célzó programok (közösségi programok, kommunikációs programok, képzések) támogatására. Projektenként 400.000 Forint vissza nem térítendő előfinanszírozott támogatás igényelhető.
A családbarát közgondolkodás népszerűsítését célzó pályázatról bővebben itt olvashatsz>>>


Norvég Civil Támogatási Alap közepes és kis projektek támogatása 2014
Az Alap átfogó célja, hogy segítse a magyarországi civil társadalom fejlődését, valamint erősítse részvételüket a társadalmi igazságosság, a demokrácia és a fenntartható fejlődés alakításában. A pályázatra olyan - Magyarországon bejegyzett - civil szervezetek (egyesületek, alapítványok és szociális szövetkezetek) jelentkezhetnek. 
Pályázatot benyújtani közepes (20.000-70.000 euró) és kisprojekt (1500-20 000 euró) kategóriában lehet, a projektek támogatására fordítható teljes keretösszeg ebben a pályázati felhívásban 4 890 000 euró.
A közepes és kis projektek támogatásáról bővebben itt olvashatsz>>>

Erzsébet program 2014
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány idén összesen 62 pályázatot hirdetett meg, amelyekre január 2-ától lehet jelentkezni. Az Alapítvány a 2014-ben harmadik évébe lépő Programra az Erzsébet-utalvány forgalmazásából származó pénzügyi eredményből 3,5 milliárd forintot biztosít. 
Az Erzsébet program pályázatairól bővebben itt olvashatsz>>>Tanulmányi ösztöndíjprogramok hátrányos helyzetű diákoknak
A hátrányos helyzetű diákok számára jelenleg is több ösztöndíjprogram érhető el:

ROMASTER – Esélyprogram a Jövő Roma Vezetőiért
A ROMASTER program célja, hogy elősegítse a roma értelmiségi réteg fejlődését, támogassa olyan diákok továbbtanulását, életkörülményeinek javítását, akik erősen rászorultak és tanulmányi teljesítményük alapján jó eséllyel fognak továbbtanulni. 
A ROMASTER ösztöndíjról bővebben itt olvashatsz>>>


Arany János Tanulói Program
A program a hátrányos helyzetű diákok közép- és szakközépiskolai tanulmányait, kollégiumi ellátását támogatja. A jelentkezők háromféle ösztöndíjból választhatnak.

Snétberger Zenei Tehetség Központ
Tanulmányi ösztöndíjprogramot hirdet hátrányos helyzetű, zeneileg tehetséges, roma fiatalok számára.12-18 év közötti, zeneileg tehetséges, de hátrányos helyzetű, társadalmi kirekesztettségben és szegénységben élő, elsősorban roma gyerekek, akik zenei képességeikre építve képzelik el a jövőjüket. A zenei ösztöndíjprogramról bővebben itt olvashatsz >>>Rajzpályázatok gyermekeknek
Az óvodás és iskolás gyermekek számára érdekes rajzpályázatokat gyűjtöttünk össze. 
A gyermekrajz pályázatokról bővebben itt olvashatsz >>>
További futó pályázati kiírások:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése