2014. február 3., hétfő

Pályázati Hírlevél 6. hét
A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet pályázatai
Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet pályázat kiírásai idén tavasszal 400-750.000 Ft-os támogatást biztosítanak családbarát, gyermek- és ifjúsági programok megvalósítására, valamint szervezetfejlesztésre és képzésekre:

Pályázat családbarát közgondolkodás népszerűsítésére>>>

Pályázat gyermekek- és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek rendezvényeinek (kiemelten tábor és ifjúsági turizmus) támogatására>>>

Pályázat gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek tagjainak, valamint az ifjúsággal foglalkozó szakemberek képzéseinek támogatására>>>

Pályázat gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek szervezetfejlesztésének támogatására>>>


Norvég Civil Támogatási Alap pályázatai
Az Alap átfogó célja, hogy segítse a magyarországi civil társadalom fejlődését, valamint erősítse részvételüket a társadalmi igazságosság, a demokrácia és a fenntartható fejlődés alakításában. A pályázatokra - Magyarországon bejegyzett - civil szervezetek (egyesületek, alapítványok és szociális szövetkezetek) jelentkezhetnek. 

Kis- és közepes projektek támogatása
Pályázatot  közepes (20.000-70.000 euró) és kisprojekt (1500-20 000 euró) kategóriában, a projektek támogatására fordítható teljes keretösszeg ebben a pályázati felhívásban 4 890 000 euró.
Tovább a pályázatra>>>

Akciópályázat
Civil szervezetek pályázhatnak 1000-5000 euró támogatásra rövid kampányok, egyszeri akciók megvalósítására.
Tovább a pályázatra>>>


Erzsébet program 2014
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány idén összesen 62 pályázatot hirdetett meg, amelyekre január 2-ától lehet jelentkezni. Az Alapítvány a 2014-ben harmadik évébe lépő Programra az Erzsébet-utalvány forgalmazásából származó pénzügyi eredményből 3,5 milliárd forintot biztosít. 
Tovább a pályázatra>>>


Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben
Az Új Széchenyi Terv keretében pályázhatnak szociális-, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézmények/fenntartóik, továbbá  óvodák, bölcsődék  fenntartói  12 hónapos támogatott foglakoztatásra 3 hónapos tovább foglalkoztatási kötelezettséggel. Elsődleges célcsoportként a TKKI kiemelt projektjében kiképzett okj-s szakmával rendelkező roma nőket vagy (ha a TKKI a pályázónak nem tud közvetíteni senkit) másodlagos célcsoportként pedig 18-55 éves roma személyek foglalkoztatását lehet vállalni. A projektenként igényelhető támogatás összege min. 2 max. 20 millió Ft.
Tovább a pályázatra>>>


Tanulmányi ösztöndíjprogramok hátrányos helyzetű diákoknak
A hátrányos helyzetű diákok számára jelenleg is több ösztöndíjprogram érhető el:

ROMASTER – Esélyprogram a Jövő Roma Vezetőiért
A ROMASTER program célja, hogy elősegítse a roma értelmiségi réteg fejlődését, támogassa olyan diákok továbbtanulását, életkörülményeinek javítását, akik erősen rászorultak és tanulmányi teljesítményük alapján jó eséllyel fognak továbbtanulni. 
A ROMASTER ösztöndíjról bővebben itt olvashatsz>>>


Arany János Tanulói Program
A program a hátrányos helyzetű diákok közép- és szakközépiskolai tanulmányait, kollégiumi ellátását támogatja. A jelentkezők háromféle ösztöndíjból választhatnak.

Snétberger Zenei Tehetség Központ
Tanulmányi ösztöndíjprogramot hirdet hátrányos helyzetű, zeneileg tehetséges, roma fiatalok számára.12-18 év közötti, zeneileg tehetséges, de hátrányos helyzetű, társadalmi kirekesztettségben és szegénységben élő, elsősorban roma gyerekek, akik zenei képességeikre építve képzelik el a jövőjüket. A zenei ösztöndíjprogramról bővebben itt olvashatsz >>>Rajzpályázatok gyermekeknek
Az óvodás és iskolás gyermekek számára érdekes rajzpályázatokat gyűjtöttünk össze. 
A gyermekrajz pályázatokról bővebben itt olvashatsz >>>
További futó pályázati kiírások:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése