2013. szeptember 25., szerda

Kinder +SPORT 2013/14 – Pályázat sportbajnokságban való részvételre általános iskoláknak

Kiíró:  Ferrero Magyarország Kft.
A pályázat célja: A Kinder + SPORT kezdeményezés célja, hogy a mindennapi sportot az aktív életmód részeként vonzóvá tegye a gyermekek számára.
A pályázat témája: Kinder + SPORT program, 2013/14-es tanév

Beadás határideje: 2013.10.11.

A pályázók köre:A Kinder + SPORT programra bármelyik magyarországi, nem sport tagozatos általános iskola jelentkezhet. Az iskolák jelentkezését a következő nyolc területekről várjuk:
 1. Budapest
 2. Pest megye
 3. Észak-Magyarország
 4. Észak-Alföld
 5. Dél-Alföld
 6. Közép-Dunántúl
 7. Nyugat-Dunántúl
 8. Dél-Dunántúl
A fenti nyolc terület mindegyikéből 8 általános iskola vehet részt a programban, vagyis országos szinten összesen 64 intézmény. Területenként sorsolással dől el, melyek lesznek a Kinder + SPORT programban résztvevő intézmények.
Azok az általános iskolák jelentkezhetnek, amelyek a programba való bekerülés esetén vállalják, hogy:
 • minimum kéthetente 45 perces Kinder + SPORT edzést/foglalkozást tartanak a testnevelés órán kívül, délutáni sportfoglalkozás keretében, amelyek során a Kinder + SPORT sorversenyek feladatait gyakorolják a 2,, 3. és 4. évfolyam tanulóival, és az edzéseket/foglalkozásokat dokumentálják
 • összeállítanak és felkészítenek egy 12 fős csapatot a Kinder + SPORT bajnokság versenyeire a 2., 3. és 4. osztályok tanulóiból az alábbi összetételben:
  • 4 fő 2. osztályos tanuló, akik 2005-2006-ban születtek: 2 fiú – 2 lány
  • 4 fő 3. osztályos tanuló, akik 2004-2005-ben születtek: 2 fiú – 2 lány
  • 4 fő 4. osztályos tanuló, akik 2003-2004-ben születtek: 2 fiú – 2 lány
  • fiatalabb versenyzőt lehet indítani az adott korosztályban, de a nemek aránya nem változtatható (6 fiú – 6 lány)
 • részt vesznek a 2013/2014-es tanév során a Kinder + SPORT program aktivitásain:
–        a programindító megbeszélésen, ahol iskolánként egy testnevelő tanár részletes tájékoztatást kap a sorversenyek szabályairól
–        a regionális elődöntőkön
–        a regionális elődöntők nyertesei a középdöntőkön
–        a középdöntők első két helyezettje az országos döntőn
 • részt vesznek az extra ajándékokért folyó versenyben: fotókat, videó anyagokat küldenek, amelyek a verseny során a Ferrero Magyarország Kft. honlapjára kerülnek fel, és amelyekért pontokat lehet szerezni: ezeket a pontokat a tanév során értékes sporteszközökre lehet beváltani
 • beszerzik a szülői nyilatkozatokat a programban résztvevő diákok szüleitől a nyilvános szerepléshez és a fotók felhasználásához
Minden kisorsolt iskola Start+ csomagot kap, melynek tartalma: kosárlabdák, kézilabdák, focilabdák, jelölő mezek, ugrókötelek, bírói sípok, hulahoppkarikák és bóják, a zavartalan felkészülés érdekében.
A sorversenyek pontos részleteiről és az extra ajándékokért folyó pontgyűjtő versenyről a programba bekerülő intézmények testnevelő tanárai részletes tájékoztatást kapnak a programindító megbeszélésen.

A pályázat fődíja
A Kinder + SPORT bajnokság első három helyezett csapata felszerelheti tornatermét az általa kiválasztott sportszerekkel és eszközökkel, vagy segítséget kaphat egy iskolai sportesemény megrendezéséhez, illetve – külön megállapodás alapján – hozzájárulást kaphat a tornaterme felújításához mindösszesen az alábbi értékben:

Első helyezett: 3 millió forint értékben
Második helyezett: 2 millió forint értékben
Harmadik helyezett: 1 millió forint értékben
Jelentkezés módja
A Kinder + SPORT programra pályázati űrlap kitöltésével lehet jelentkezni október 11-ig a palyazat@kindersport.hu e-mail címen vagy az Eurolex Kft. 1037 Budapest, Montevideo u.3/a címen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése