2013. december 9., hétfő

Pályázati hírlevél 50.hét

Pályázat az utcán élő hajléktalan személyek társadalmi visszailleszkedésének, foglalkoztathatóságának elősegítése, sikeres munkaerő-piaci integrációjának támogatására a konvergencia régióban – TÁMOP-5.3.3-13/1
Az utcán élők számának csökkentése érdekében a pályázati kiírás alapvető, hosszútávú célja az utcán, közterületen élő emberek társadalmi integrációjának elősegítése foglalkoztathatóságuk fejlesztésével, foglalkoztatási esélyeik növelésével, önálló életvitelük erősítésével. A pályázat önállóan és konzorciumi együttműködésben is benyújtható, az elnyerhető támogatás 8.000.000-140.000.000 Ft.
Az utcán élő hajléktalanok visszailleszkedését segítő pályázatról bővebben itt olvashatsz>>>

Amerikai Nagykövetség pályázat anyagi támogatásért
Magánszemélyek és szervezetek is pályázhatnak az Amerikai Nagykövetséghez anyagi támogatásért. A Nagykövetség rendszeresen elbírálja a Nagykövetséghez folyamodó pályázatokat. Az egy pályázatra megítélt összeg általában nem haladja meg az 5000 USA dollárt, azonban különösen jelentős program esetében megfontolásra kerül nagyobb összeg jóváhagyása. 
Az Amerikai Nagykövetség támogatási pályázatáról bővebben itt olvashatsz>>>

Egyenlő esélyek a nők számára – Pályázat nemek közti egyenlőség erősítése, a nők elleni erőszak megelőzése érdekében az EGT / Norvég Alap keretében
Az EGT/Norvég Alap Kétoldalú Kapcsolatok Nemzeti Alap esélyegyenlőségi témájú pályázati felhívást tett közzé a nemek közti egyenlőség erősítése, illetve a nők elleni erőszak megelőzése érdekében. Pályázati keret: 150 000 EUR 
Az Egyenlő esélyek a nők számára pályázatról bővebben itt olvashatsz>>>

SozialMarie 2014
A SozialMarie díj megvalósult szociálisan innovatív kezdeményezéseknek szól. A bécsi Unruhe Privatstiftung (Unruhe Magánalapítvány) 2005 óta hirdeti meg olyan projektek számára, amelyek innovációs erejét és kreativitását a gyakorlat is visszaigazolta. A SozialMarie felhívására olyan projekttel érdemes jelentkezni, amely a beadás idejére már értékelhető mértékben megvalósult, ám még nem zárult le. A díjazás célja, hogy közkinccsé tegyen innovatív szociális ötleteket és megvalósult projekteket, és elősegítse az újító kezdeményezések közötti kapcsolatok építését. A kitüntetett projektek az új ötletek átvételére vagy folytatására inspirálhatnak másokat. A kiírás összdíjazása 42.000 euró. 


Tanulmányi ösztöndíjprogramok hátrányos helyzetű diákoknak
A hátrányos helyzetű diákok számára jelenleg is több ösztöndíjprogram érhető el:
ROMASTER – Esélyprogram a Jövő Roma Vezetőiért: A ROMASTER program célja, hogy elősegítse a roma értelmiségi réteg fejlődését, támogassa olyan diákok továbbtanulását, életkörülményeinek javítását, akik erősen rászorultak és tanulmányi teljesítményük alapján jó eséllyel fognak továbbtanulni. 
A ROMASTER ösztöndíjról bővebben itt olvashatsz>>>
Arany János Tanulói Program: A program a hátrányos helyzetű diákok közép- és szakközépiskolai tanulmányait, kollégiumi ellátását támogatja. A jelentkezők háromféle ösztöndíjból választhatnak.
- A Snétberger Zenei Tehetség Központ tanulmányi ösztöndíjprogramot hirdet hátrányos helyzetű, zeneileg tehetséges, roma fiatalok számára.12-18 év közötti, zeneileg tehetséges, de hátrányos helyzetű, társadalmi kirekesztettségben és szegénységben élő, elsősorban roma gyerekek, akik zenei képességeikre építve képzelik el a jövőjüket. A zenei ösztöndíjprogramról bővebben itt olvashatsz >>>
Nemzetközi tanulmányi ösztöndíj: Az UWC Magyarországi Egyesülete a dán Velux alapítvány támogatásával két ösztöndíjat hirdet meg nemzetközi érettségit adó külföldi iskolákba állami gondozott, leghátrányosabb helyzetű (LHH) kistérségben lakó illetve roma/cigány származású diákok számára, kétéves időtartamra. Az ösztöndíj a diákok teljes költségét fedezi a kétéves időszakra. 



Rajzpályázatok gyermekeknek
Az óvodás és iskolás gyermekek számára érdekes rajzpályázatokat gyűjtöttünk össze. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése